Information om våra beten

Här i våran webshop hittar du olika beten. Alla våra beten är handmålade med airbrush och/eller folierade. Vi använder färger från Createx i första hand. Vi använder täckande, transparenta och fluorocerande färger. Till våra folierade beten använder vi i första hand holografisk folie. Vi förseglar våra beten med lack som gör dom hållbara mot fisken tänder.

Beteshållare/skallar
Våra beteshållare/skallar är egen design och är gjorda av epoxi. Dom är framtagna för att vara lätta att tackla och i attraktiva färger. Storleken på passande betesfisk hittar du under respektive artikel. Alla skallar kommer med två linlås. Säljs otacklad eller tacklad med 0,40mm fluorcarbon, två st trippelkrok #4 och #6 och trippellekande.

Länk till film som visar gången;

Löjsked
Finns för närvarande inte i webbutiken, ta kontakt direkt via kontaktformuläret.
Inte en löja, inte en sked. En hydrid, en typ av sked som har gång som en löja.

Löjskeden är en produkt som vi har tagit fram själva efter många timmars funderande och testande under fiskepassen. Perfekt för dig som inte fiskar med betesfisk men ändå vill prova på "löjfisket". Fiskas i fart 1,5 - 2,0 knop. Skeden är gjord av epoxi. Längden är 130mm, höjden är 25mm och tjockleken 4mm. Gången är anpassningsbar med 3 olika hål. Gången är en ganska snäv "snurr". Den har två olika utgångshål för att kunna tacklas med två trippelkrok i det främre hålet, alternativt en enkelkrok/trippelkrok i det bakre hålet - bra för dig som fiskar på sjöar där endast en krok per bete är tillåtet. Säljs otacklad eller tacklad med 0,40mm fluorcarbon, två st trippelkrok #4 och #6 och trippellekande.
Löjskeden är ny för säsonghen 2024

Länk till film som visar gången; https://youtu.be/it_wVyD-6Q4

Trollingspinnare (Kommer snart)
Våra spinnare gör vi själva. Vi använder 0,8mm rostfri tråd. Oftast använder vi willovsked för att inte få så stort motstånd i vattnet. Vissa kroppar gör vi själva i epoxi och målar/lackar själva, andra använder vi olika pärlor till eller så kombinerar vi dessa. Vissa modeller kan du själv byta blad på och kommer då med en silversked och en kopparsked. Trippelkrok är monterad. Storlek på spinnarna framgår under respektive artikel. Spinnaren är ny för säsongen 2024.

Traditionell plugg (kommer snart)
Den traditionella pluggen är ett "line-through" bete med rasselkulor. Den finns i 100 och 125 mm längd. Pluggen har en irriterande/retande gång. Du kan köpa den färdigtacklad med fluorcarbon 0,40, trippelkrok #4 och lekande, eller otacklad. Den har under vårt fiske varit väldigt fångstgivande.
Pluggen är ny för säsonghen 2024

Tillagd i varukorgen